Фото: parlament.ua

Верховна Рада офіційно позбавила повноважень ще одну депутатку

Верховна Рада достроково припинила повноваження народної депутатки Тетяни Плачкової. Вона була обрана від забороненої проросійської політичної партії "Опозиційна платформа — За життя".

Про це у Telegram повідомив депутат із Ярослав Железняк.

Тетяна Плачкова написала заяву про складання депутатських повноважень у зв‘язку з нібито "сімейними обставинами". За ухвалення постанови "Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Плачкової Т.М." (№9489) проголосували 283 обранці.

Депутатку Тетяну Плачкову позбавили повноважень

Фото: Telegram Ярослава Железняка

Тепер парламенті залишилося 404 депутата з 450, які передбачені Конституцією.

Що відомо про Тетяну Плачкову

Засновниця ТОВ "Юридична компанія "Кі енд Кейс". Членкиня Ради адвокатів Одеської області. Раніше працювала у Державній архітектурно-будівельній інспекції. Була помічницею депутатки Верховної Ради 7 скликання Катерини Ващук на платній основі. До виборчого списку ОПЗЖ увійшла у 2019 році під номером 31.

У Верховній Раді вона була членом Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Також обіймала посаду заступника члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва.

Нагадаємо, 15 червня Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишню народну депутатку від забороненої партії "Опозиційна платформа за життя" Наталю Королевську. Вона фігурує в категорії "Особа, яка переховується від органів досудового розслідування".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.07.2023 11:59