Фото: ОПЗЖ

НАБУ оголосило в розшук екс-нардепку від ОПЗЖ

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишню народну депутатку від забороненої партії "Опозиційна платформа за життя" Наталю Королевську. Вона фігурує в категорії "Особа, яка переховується від органів досудового розслідування".

Про це стало відомо із бази розшуку Міністерства внутрішніх справ України.

Датою зникнення екс-нардепки вважається 22 лютого 2023 року. При цьому місце зникнення в базі не вказане.

Дії колишньої народної обраниці кваліфікують за ч.1 ст.366-2 ККУ — умисне внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації. 

Що відомо про Королевську

Раніше ЗМІ писали, що Королевська та Солод після початку повномасштабного вторгнення перебралися в Дубай. Там вони, за даними журналістів, придбали нерухомості в ОАЕ на понад 10 мільйонів доларів. Вказувалося, що Королевська була серед тих, кому кум російського диктатора Віктор Медведчук запропонував залишитися в Україні та чекати на окупацію, щоб одразу перехопити владу. У Дубаї також помітили старшого сина Королевської й Солода Ростислава.

Відомо, що 17 лютого Королевській повідомили про підозру у неправдивому декларуванні. Волошину також оголошено про підозру, але у державній зраді. Працівники ДБР за оперативного супроводу СБУ та процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора встановили, що упродовж останніх років народний депутат України, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, а також у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні розповсюджував пропагандистські наративи РФ та вів підривну діяльність проти України.

Зазначимо, що 15 лютого стало відомо, що Наталія Королевська та Юрій Солод передали до Верховної Ради заяви про складання повноважень. Судячи з фото, які опублікували на сайті парламенту, документи було підготовлено ще наприкінці січня. 

Нагадаємо, Верховна Рада 24 лютого припинила повноваження ще трьох народних обранців від ОПЗЖ. Серед тих, кого позбавили мандатів, була й Наталія Королевська. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.06.2023 16:38