Виставка переможців VIII Міжнародного Художнього Фестивалю МАЛЮЙ.UA

04 ЛИПНЯ 2024 13:00

У Центральному парку культури і відпочинку м. Києва біля Арки Свободи українського народу (Володимирський узвіз, 2). Роботи 99 митців з України, США, Греції, Італії, Румунії та Північної Македонії можна побачити 24/7 на виставці переможців VIII Міжнародного Художнього Фестивалю МАЛЮЙ.UA з 5 липня по 20 серпня у Центральному парку культури і відпочинку м. Києва біля Арки Свободи українського народу. TrueUA є інформаційним партнером заходу.

Фестиваль організований для розвитку мистецтва, створення і зміцнення зв'язків між поколіннями різних країн, укріпленню культурної дипломатії між Україною та іншими народами. Проект є частиною масштабного Міжнародного Художнього Фестивалю МАЛЮЙ.UA.WAR, організованому Асоціацією з розвитку міжнародних відносин ADRUM, промоушн і продакшн компанією STUDIORAR за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ України і Київської міської влади. Фестиваль почався в перші дні повномасштабного вторгнення і планується проводитися до кінця війни. Нині, під час підступної агресії Росії проти України, міжнародна згуртованість та взаємодія у всіх сферах, у тому числі й у культурній, особливо важлива. Проведення виставки робіт Переможців з різних країн в серці столиці України в Центральному парку культури і відпочинку м. Києва біля Арки Свободи українського народу демонструє світу, що навіть у важкі часи столиця України є центром міжнародної культури. 

За час війни роботи учасників фестивалів МАЛЮЙ.UA були представлені в понад 30 проєктах в 16 країнах: виставках в Україні, США, Швейцарії, Чорногорії, Албанії, Південній Кореї, Японії, Малайзії, Китаї, Болгарії, Північній Македонії, Сербії, Польщі, Греції, Пакистані; також роботи наших учасників увійшли у подарунок Папі Римському Франциску, який йому подарували дружини українських дипломатів у Ватикані в липні 2023 року.

Митці, що беруть участь у проектах Асоціації з розвитку міжнародних відносин ADRUM, є активними борцями на культурному фронті — їхні роботи виступають дієвим інструментом культурної дипломатії, розповсюджуючи правду про війну через мистецтво, впливаючи на формування громадської думки у різних країнах щодо війни в Україні та проблемах, пов'язаних з нею, які поширюються на весь світ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.07.2024 13:00