Вітамін D допомагає завагітніти і запобігає викидням

02 ЧЕРВНЯ 2018 12:57

Виявляється, нестача вітаміну D небезпечна не тільки для кісток. Вчені з Національного інституту охорони здоров'я США виявили, що у жінок, які планують завагітніти після викидня, більше шансів зачати і нормально народити, якщо в їх організмі в достатній кількості вітаміну D, повідомляє The Deccan Chronicle.

Фахівці проаналізували дані приблизно 1200 жінок. Рівень вітаміну D в крові учасниць вимірювали до зачаття і на 8-му тижні вагітності.

Нестачею вітаміну вважався його рівень нижче 30 нанограммов на мілілітр крові. У жінок з нормальною концентрацією вітаміну D ймовірність вагітності виявилася на 10% вище, а ймовірність народження живої дитини - на 15% вище, ніж в учасниць з дефіцитом вітаміну.

Підвищення концентрації вітаміну D на кожні 10 нанограммов на мілілітр у завагітніли, було пов'язано зі зниженням ризику викидня на 12%.

Концентрація вітаміну D на 8-му тижні вагітності не впливала на ймовірність викидня. Автори дослідження відзначили, що виявлена ​​зв'язок не є причинно-наслідкового.

На думку вчених, необхідні подальші дослідження.

Суспільство, 02.06.2018 12:57