Влада Китаю приймає заходи у відповідь на введення США нових мит

06 ЛИПНЯ 2018 12:49

США і Китай -дві провідні економічні держави - обклали один одного митами. Міністерство торгівлі Китаю заявляє, що «США відкрили вогонь по світу і по самим собі», так як багато товарів, що підпадають під американські мита, виробляються в Китаї іноземними компаніями, в тому числі американськими.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

США ввели 25-відсоткові тарифи на товари з Китаю, загальна вартість яких оцінюється в 29 мільярдів євро. Китай відповів тарифами на ту ж суму.  

При цьому президент Дональд Трамп раніше попередив, що в разі відповідних заходів з боку Китаю, розширить список до 358 мільярдів євро.  

Зараз США включили до переліку 818 товарів, наприклад напівпровідники, використовувані в телевізорах, комп'ютерах і смартфонах.  

Трамп звинувачує Китай в «крадіжці» американської інтелектуальної власності і технологій, а також в несправедливій торговій практиці.  

Китай вводить тарифи переважно на сільськогосподарську продукцію, зокрема, соєві боби. І цей захід вдарить по американським фермерам, яких Трамп обіцяв захищати під час своєї передвиборної кампанії в 2016 році.   

Митами обкладаються також ввезені в Китай автомобілі і автозапчастини. І цей захід торкнеться вже і інші країни, наприклад, німецькі компанії Daimler і BMW, які виробляють автомобілі в США і імпортують їх в Китай.   

Світова організація торгівлі попереджає, що посилення напруженості в питаннях торгівлі загрожує підірвати глобальне економічне зростання.

 

Економіка, 06.07.2018 12:49