Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Влада РФ радить бізнесу закуповувати собі ППО

Росія зізналася, що не зможе захистити всю критично важливу інфраструктуру від можливих атак. Тож корпораціям РФ рекомендують самостійно закупити собі системи ППО для захисту.

Про це заявив голова комітету російської Держдуми з оборони Андрій Картаполов, пише The Moscow Times.

"Є досить недорогі засоби боротьби з безпілотними літальними апаратами, які кожна корпорація, що поважає себе, може закупити і поставити на свої об'єкти", — зазначив Картаполов.

Відтак, влада Росії визнає, що нездатна забезпечити захистом всю країну. Мовляв, "завжди знайдеться лазівка", через яку зможе залетіти безпілотник.

На думку Картаполова, найкращим варіантом для захисту буде самостійна закупка систем ППО, адже кошти Міноборони "зосереджені на прикритті важливих державних і військових об'єктів".

Натомість такий внесок бізнесу в безпеку дасть змогу захистити нафтобази, газорозподільні станції, електростанції, мости, шляхопроводи та заводи.

Голова комітету Держдуми також наголосив, що інформація про наявні системи ППО, включно з їхніми параметрами, відомі українським військовим, адже в них є засоби розвідки. Крім того, такі дані їм нібито надають країни НАТО.

"Тобто вони приблизно знають, де наші засоби ППО розташовані, і запустити безпілотник за маршрутом, щоб він пройшов, не тільки огинаючи рельєф, а й оминаючи ці ж райони протиповітряної оборони, цілком можливо", — розповів Картаполов.

Депутат переконаний, що російських бізнесменів варто змусити закупити засоби протидії дронам на постійній основі, навіть якщо війна з Україною вже буде закінчена. На думку Караполова, системи ППО будуть доречні й надалі "для протидії терористам".

Нагадаємо, після пожежі на полігоні у російському Єйську, яка сталася 28 лютого, з військового аеродрому у місті зникли шість винищувачів-бомбардувальників Су-34.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2023 07:58