Влада Великобританії створює єдину базу біометричних даних

01 ЛИПНЯ 2018 14:02

Міністерство внутрішніх справ Великобританії має намір сформувати єдину базу біометричних даних громадян країни. Як пише The Telegraph, в базу планується включити дані про ДНК, відбитки пальців, фотографії і, можливо, навіть голосові зразки. Доступ до бази даних отримають поліція, міграційні служби і аеропортові служби паспортного контролю.

Влада вважає, що створення такої бази даних дозволить в майбутньому швидше проводити розслідування злочинів і ефективніше виявляти злочинців, що ховаються. Крім того, голосові зразки будуть використовуватися для підтвердження особи при перетині кордону або в суді.

Терміни створення єдиної бази біометричних даних поки чітко не визначені. Протягом найближчого року міністерство внутрішніх справ Великобританії намір провести розширені консультації з фахівцями як про організацію такої бази даних, так і про методи безпечного зберігання біометричної інформації.

У Великобританії протягом останніх двох років вже діє система розпізнавання обличь перехожих, що використовує відео-видачу з камер спостереження.

За даними дослідницької організації Big Brother Watch, система, що працює в Ноттінг Хіллі в Лондоні в 98 відсотках випадків невірно розпізнавала особи.

Невірна робота системи призвела до того, що в базу фотографій осіб підозрюваних потрапили знімки близько ста чоловік, жодним чином не замішаних в злочинах. При цьому з'ясувалося, що з якоїсь причини видалити ці фотографії, автоматично занесені в базу системою, практично неможливо.

Раніше дослідники з Великобританії і Індії представили систему, змонтовану на дронах і здатну розпізнавати насильницькі дії в групі людей, наприклад, бійку. Літаючий над людьми мульти-коптер в реальному часі передає дані з камери на сервер, на якому алгоритми машинного навчання розпізнають на кадрах пози людей, характерні для насильницьких дій.

Світ, 01.07.2018 14:02