ВООЗ: дитячий рак можна успішно лікувати

16 ЛЮТОГО 2018 15:29

У Західній Європі виліковують 90 відсотків дітей, хворих на рак. А в країнах європейського регіону з більш низьким рівнем доходу виживають не більше 20 відсотків дітей з онкологією.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Такі дані містяться в доповіді Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).  

Рак в дитячому віці зустрічається рідко і, на відміну онкологічних захворювань у дорослих, не пов'язаний зі способом життя.   

За останні десятиліття завдяки успіхам в лікуванні показники виживаності дітей, хворих на рак, значно зросли. Однак не всі країни досягли прогресу на цьому напрямку.  

Щороку онкологічні захворювання у всьому світі виявляють у 140 з мільйона дітей у віці до 14 років. Найпоширенішим видом раку серед дітей до 15 років є лейкемія. На її частку припадає майже третина всіх випадків дитячої онкології.

На другому місці - пухлини центральної нервової системи, а на третьому - лімфоми. У дітей до п'яти років третина всіх випадків раку становили ембріональні пухлини.  

На нараду ВООЗ з'їдуться експерти в галузі дитячої онкології всього регіону, де будуть обговорювати шляхи зміцнення методів раннього виявлення захворювань, лікування і догляду за дітьми з онкологією.

 

Події, 16.02.2018 15:29