Яйця на сніданок - ідеальний вибір для людей з діабетом

14 КВІТНЯ 2019 22:48

Професор Джонатан Літтл з Університету Британської Колумбії впевнений: людям з діабетом 2-го типу слід уважно підходити до сніданку. Звичайна каша або пластівці їм не підходять. Діабет простіше контролювати, якщо сніданок насичений жирами і відрізняється низьким рівнем вуглеводів, пише Medical Express.

Після сніданку спостерігається сплеск цукру в крові через інсулінову стійкість на тлі діабету. Плюс, типовий сніданок (вівсянка, тост і фрукти) сам по собі провокує зростання рівня цукру за рахунок високого вмісту вуглеводів. Укупі це справляє негативний ефект на організм діабетика.

Було проведено дводенний експеримент. У перший день на сніданок добровольцям давали омлет, а в другій - вівсянку з фруктами. Обід і вечеря ніяк не відрізнялися. При цьому добровольці носили протягом дня пристрій, що відстежує рівень цукру в крові, розповідали, наскільки голодні і як часто виникає бажання з'їсти що-небудь солодке або солоне.

Виявилося, сніданок з низьким вмістом вуглеводів повністю пригнічував сплеск цукру після прийому їжі. І це дозволяло краще підтримувати нормальний рівень цукру в протягом доби. А великі коливання в рівні цукру, як відомо, шкодять судинам, очам, ниркам.

Також в день, коли давали омлет, добровольці менше скаржилися на голод і тягу до солодкого.

Суспільство, 14.04.2019 22:48