Фото: Pixabay

Як час на Місяці відрізняється від земного: дослідження вчених

Час на Місяці щодня йде на 0,0000575 секунд швидше, ніж на Землі. Хоча це незначна різниця, проте вона може мати важливе значення для певних космічних операцій.

Про це пише IFLScience, посилаючись на дослідження вчених, опубліковане в журналі arXiv.

Вчені провели дослідження та розрахували відносну швидкість часу на поверхні Місяця, Землі та в барицентрі Сонячної системи, загальному центрі мас Сонячної системи.

"Хоча релятивістські перетворення часу між барицентричною системою координат Сонячної системи (SSB) і поверхнею Землі знайомі, аналогічне перетворення для поверхні Місяця не було встановлено. Зокрема, потрібні константи, які описують поведінку двох часових масштабів з плином часу", — йдеться у статті.

За підрахунками вчених, час на поверхні Місяця тікає на 0,0000575 секунди швидше, ніж на поверхні Землі за добу. Для простоти підрахунку потрібно приблизно 100 000 днів (або близько 274 років), щоб хтось на Місяці постарів на 5,75 секунди більше, ніж хтось на Землі.

До встановлення скоординованого місячного часу відбудуться додаткові обговорення та розрахунки, і нам доведеться побачити точну систему, яку придумали NASA та інші космічні агентства. Одна річ, яку дослідники вже зрозуміли, полягає в тому, що Місяць із його 29,5 земними днями не буде змушений переходити на літній час.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що вчені можуть "воскресити" мамонта, який вимер 4000 років тому. Їхня мета  — створити гібрид слона та мамонта, який би візуально не відрізнявся від свого попередника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 10.07.2024 20:15