Фото: Головне управління розвідки

Як просувається контрнаступ ЗСУ: Генштаб розповів про значні втрати ворога

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському, Херсонському та Бахмутському напрямках. Наші захисники знищують ворога та крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюючись на досягнутих рубежах.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Мелітопольський напрямок

Збройні сили України продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, продовжують закріплятися на зайнятих рубежах і виснажують ворога.

Бахмутський напрямок

Тут наші захисники минулої доби успішно відбили п'ять атак противника в районі Кліщіївки Донецької області, де ворог намагався відновити втрачене положення.

Зокрема, за даними Генштабу, у бойових діях під Бахмутом та Соледаром противник продовжує зазнавати значних втрат.

"Встановлено що у 200 окремій мотострілецькій бригаді 14 армійського корпусу берегових військ північного флоту РФ, яка бере участь в бойових діях між Бахмутом та Соледаром, наявні високі бойові втрати особового складу, як санітарні, так і безповоротні. Так, у місті Первомайськ Луганської області, в центральній міській лікарні облаштовано військовий шпиталь, де на лікуванні перебувають понад 200 військовослужбовців російських окупаційних військ, переважно з 200 бригади. В особового складу підрозділу низький рівень морально-психологічного стану та відсутня мотивація щодо подальшого ведення бойових дій", — вказали військові.

Авдіївський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Авдіївки та Сєверного Донецької області.

Херсонський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та наносять успішне ураження по тилах противника.

Удари ЗСУ по техніці ворога

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також сім ударів по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по дев'яти артилерійських засобах, району зосередження особового складу та військової техніки, складу боєприпасів та станції РЕБ противника.

Нагадаємо, заступник командира батальйону П'ятої окремої штурмової бригади ЗСУ Олексій Тарасенко розповідав, що російська армія намагається малими групами вклинитися в українську оборону та виявити наші вогневі позиції на Бахмутському напрямку. Ворог концентрує нові підрозділи в самому Бахмуті та на його околицях. Водночас він наголосив, що після звільнення Андріївки та Кліщіївки у районі Бахмута суттєвих змін наразі немає.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 08:51