Фото: УП

Як Україна протидіє російським контрзаходам: відповідь Резнікова

Україна разом із союзниками розробляє нові контрзаходи, аби перевершити армію Російської Федерації. Так відбувається, зокрема, тоді, коли російські загарбники роздумують над тим, як протидіяти тому чи іншому українському озброєнню.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков інтерв'ю Financial Times.

За його словами, на полі бою гарно себе показали боєприпаси з GPS-наведенням для артилерії, а також реактивні системи залпового вогню типу Himars. Ця техніка є високоточною. Проте потужні радіоелектронні системи РФ все одно могли їх глушити.

"Росіяни придумують контрзахід, ми повідомляємо нашим партнерам, і вони роблять новий контрзахід проти цього контрзаходу", — заявив Резніков.

Міністр заявив, що цей самий підхід використовують для підвищення ефективності розвідувальних і ударних безпілотних літальних апаратів, які застосовують у безпрецедентних масштабах. Однак їх також часто глушать.

"Це як постійний маятник. Це війна технологій", — наголосив Резніков.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що Україна поки не залучила до контрнаступу основні резерви військ. Зокрема, у наступальних операціях поки не беруть участь більшість бригад, які пройшли навчання на Заході та оснащені сучасними танками та бронетехнікою НАТО.

Водночас армія Російської Федерації продовжує зазнавати шалених втрат на українській землі. Протягом понеділка, 4 липня, українські військові ліквідували 670 російських окупантів, 36 артсистем та дев'ять ракетних систем залпового вогню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2023 12:49