Фото: Андрій Цаплієнко

Як втрата збитого "вагнерівцями" літака Іл-22 вплине на боєздатність РФ: пояснення британської розвідки

Бойовики ПВК "Вагнера" в ході свого бунту збили, крім іншого, російський військовий літак Іл-22М. Його втрата може суттєво вплинути на повітряні та наземні операції.

Про це повідомили в Міністерстві оборони Великої Британії.

Відзначимо, 24 червня сили протиповітряної оборони ПВК "Вагнера" збили російські військові вертольоти та десантний літак Іл-22М. Він є частиною невеликого флоту до 12 літаків, які активно використовуються як для бортового командування та управління, так і для виконання завдань радіорелейного зв'язку.

Зазначається, що ці літаки зіграли ключову роль в організації російських сил у їхній війні проти України. Вони працювали в безпеці повітряного простору Росії, далеко за межами радіуса дії українських систем ППО. 

"Втрата цього літака матиме негативний вплив на повітряні та наземні операції Росії. Шок від втрати великої кількості екіпажу зашкодить моральному духу російських Повітряно-космічних сил", — пояснюють розвідники. 

У відомстві додають, що у довгостроковій перспективі існує реалістична ймовірність того, що поточний рівень завдань, можливо, доведеться зменшити, щоб безпечно керувати парком літаків, що залишився. Це, на думку британської розвідки, підірве здатність Росії командувати та координувати свої сили, особливо в періоди інтенсивних операцій.


Міноборони Великої Британії

Нагадаємо, пропагандистка "Першого каналу" Ірина Куксенкова після трагедії уточнила, що на борту Іл-22М було 10 осіб, всі вони загинули. Пригожин нібито погодився виплатити 50 мільйонів рублів компенсацію рідним загиблих льотчиків.

За даними Генштабу, усього Росія під час війни втратила 315 літаків та 308 гелікоптерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2023 10:22