Фото: Офіс президента

Якщо Україна програє, Путін нападе на інші країни, — Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що російський диктатор Володимир Путін може напасти і на інші країни, якщо виграє війну в Україні.

В інтерв'ю Bloomberg польський лідер наголосив, що Польща вже кілька разів в історії перебувала під гнітом Росії.

"Що потрібно Україні сьогодні — це переконатися, що Путін не виграє війну. Ми – нація, яка кілька разів була поневолена Росією. Якщо Росія виграє війну в Україні, вона нападе ще раз. Вона нападе на інші держави. Ось чому їх треба зупинити. Вони повинні бути заблоковані. Вони повинні бути покарані", — сказав він.

У виданні зауважили, що відповідну заяву Дуда зробив після того, як разом із прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском відвідав Білий дім. Журналісти наголосили, що цей візит відбувся у критичний момент війни в Україні, яка намагається відбити російське вторгнення.  

"США, Польща та інші союзники України намагаються надати Києву більше допомоги, оскільки війна триває вже третій рік, а запаси зброї в країні скорочуються", — зазначили у Bloomberg.

Нагадаємо, що раніше президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що не вірить у те, що Росія нападе на будь-яку країну Північноатлантичного альянсу. На його думку, диктатор Путін побоїться атакувати сильних.

Також 24 лютого Дуда у своєму спеціальному зверненні заявив, що Польща підтримувала, підтримує та продовжить підтримувати Україну. А російському диктатору Путіну не можна дозволити перемогти у війні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2024 19:59