Радослав Сікорський. Джерело: соцмережа X польського міністра

У Польщі розповіли, як співпрацюватимуть зі США, якщо президентом стане Трамп

Варшава прагне підтримувати хороші відносини зі Сполученими Штатами Америки незалежно від того, хто переможе на президентських виборах 2024 року.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час візиту до Вашингтона. Його цитує агенція РАР.

Заява Сікорського пролунала після його зустрічі з колишнім радником віце-президента Майка Пенса з питань національної безпеки генералом Кітом Келлоггом. Він вважається одним із найближчих зовнішньополітичних радників Дональда Трампа.

"Ми хочемо якнайкращих відносин з Америкою, незалежно від того, хто тут при владі, та не будемо робити помилок попередників, які клали всі фішки на один колір", — наголосив польський міністр закордонних справ.

Він сказав, що був вражений розмовою з генералом Келлогом.

"Це людина, яка розуміє ситуацію в нашому регіоні, розуміє ставки цієї війни, розуміє, що Польща робить більше, ніж інші союзники. Мені здається, що в особі генерала Келлога Польща має друга", — зауважив Сікорський.

Минулого тижня він закликав не вважати, що Дональд Трамп у разі потенційної перемоги на президентських виборах у США залишить Україну без підтримки та буде грати на руку Кремлю.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що 17 квітня під час свого візиту до Нью-Йорку зустрівся з колишнім президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. Представники передвиборчої кампанії американця назвали Дуду та Трампа "великими друзями".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.05.2024 18:56