Анджей Дуда. Джерело: newspix

Президент Польщі Дуда спрогнозував, чи може Росія напасти на країни НАТО

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що не вірить у те, що Росія нападе на будь-яку країну Північноатлантичного альянсу. На його думку, диктатор Путін побоїться атакувати сильних.

Про це він заявив в інтерв’ю польському виданню Fakt.

"Я не вірю в напад Росії, тому що вірю, що ми будемо готові", — пояснив він свою думку.

За його словами, Росія не нападе на країни НАТО за умови, що вони будуть сильними.

"Ви не нападаєте на сильних. Ви нападаєте на слабких. На тих, кого можна легко перемогти. Я думаю, що якби Володимир Путін знав, що чекає на нього та його армію в Україні, він би не напав на Україну", — наголосив президент Польщі.

Раніше німецьке видання Bild писало, що НАТО має намір провести у лютому масштабні навчання за участю близько 90 тисяч військових. Сценарієм навчань є напад Російської Федерації на територію Альянсу.

При цьому керівник Військового комітету НАТО адмірал Роб Бавер заявляв, що альянс потребує трансформації, а Захід повинен підготуватися до епохи, в якій все може статися будь-коли, включаючи початок війни.

Нагадаємо, 24 лютого Дуда у своєму спеціальному зверненні заявив, що Польща підтримувала, підтримує та продовжить підтримувати Україну. А російському диктатору Путіну не можна дозволити перемогти у війні. Польський президент опублікував відео у другу річницю війни в Україні, зокрема, кадри свого візиту до України. Щоправда, в сам день 24 лютого він не приїжджав до Києва, на відміну від інших європейських політичних лідерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.02.2024 12:30