Фото: Офіс президента

Дуда прокоментував заяви Трампа про завершення війни в Україні "за 24 години"

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що колишній президент США Дональд Трамп завжди дотримується обіцянок, які дає. Відтак, на його думку, зможе і завершити війну в Україні "за 24 години" у разі перемоги на виборах 2024 року.

Про це повідомляє портал Wirtualna Polska.

На спільній прес-конференції з президентом Руанди Полем Кагаме журналісти попросили Дуду прокоментувати заяву Дональда Трампа про те, що він "закінчить війну в Україні за 24 години" у разі перемоги на президентських виборах у США. Своє чергою польський лідер назвав Дональда Трампа "серйозним у всьому, що він говорить".

"Виходячи з мого особистого досвіду як президента, який працював з президентом Трампом, я можу сказати: те, що він мені обіцяв, було виконано. Тому якщо я отримував якусь обіцянку від Трампа, якщо він мені щось обіцяв, то це було виконано", – відповів польський президент.

Зауважимо, днями президент Польщі Анджей Дуда висловив сумніви, що Україна зможе деокупувати Крим. За його словами, Кримський півострів, який Росія захопила 2014 року, за вісім років до початку повномасштабного вторгнення, "є особливим місцем, у тому числі й з історичних причин". В українському посольстві відреагували, нагадавши, що це "наше спільне завдання та зобов'язання перед вільним світом".

Нагадаємо, в середині січня Анджей Дуда також заявляв, що на тлі російської війни проти України у світі формується "коаліція зла", яка руйнує архітектуру міжнародної безпеки, що будувалася у часи після "холодної війни".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.02.2024 22:20