Японії після руйнівної повені загрожують епідемії

13 ЛИПНЯ 2018 16:18

Постраждалим від повені районам Японії загрожують епідемії і гостра нестача води, а пошуково-рятувальні роботи можуть затягнутися, повідомляє Euro News.

Дощі змінилися спекою з температурою повітря вище 30 градусів Цельсія і високою вологістю. Потоки бруду, які змивали будинки, буквально скам'яніли, а рятувальники шукають ще кілька десятків людей, які вважаються зниклими. Близько двох мільйонів жителів були змушені евакуюватися, багато хто з них не уявляють, коли зможуть повернутися додому.

За останніми даними, понад 200 тисяч будинків залишаються без водопостачання, не вистачає питної води, в тому числі в лікарнях, де лікарі змушені переносити операції. У центрах евакуації люди страждають від задухи, японські видання пишуть про небезпеку поширення хвороб.

Повінь спровокували самі рясні дощі за всю історію спостережень. Жертвами стихії стали вже понад 200 людей. Ліквідацію наслідків катаклізму курирує особисто прем'єр Сіндзо Абе. У четвер він відвідав одну з постраждалих провінцій і повідомив, що планує проінспектувати і інші райони, де повінь і зсуви були особливо руйнівними.

Світ, 13.07.2018 16:18