Фото: Telegram Ганни Маляр

"Є чотири основні напрямки": у Міноборони розповіли, де росіяни намагаються пробити оборону ЗСУ

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що російські окупанти намагаються прорвати оборону Зброних сил України одразу на декількох східних напрямках. 

Відповідну заяву посадовиця зробила в ефірі телемарафону.

"На Півдні — основний напрямок нашого наступу, на Сході — основний напрямок наступу ворога. Але Схід у нас не однорідний. Там є чотири основних напрямки, де ворог намагається пробити нашу оборону — це Куп'янський, Лиманський, Авдіївський і Мар'їнський. Але у нас там є і Бахмутський напрямок, де зараз якраз є у нас успіхи, і ми там поступово наступаємо. Саме це і бентежить ворога. Вони намагаються докласти усіх зусиль, щоби на півдні зупинити наші наступальні дії і на Бахмутському напрямку на сході. основна боротьба точиться саме довкола цього", — повідомила Маляр.

Водночас заступниця міністра оборони наголосила, що ворог вдається до дуже різних тактик, щоб зупинити контрнаступ ЗСУ. Зокрема, ворог намагається відвертати увагу військ ЗСУ та розпорошувати зосередження сил. За її словами, час від часу йдуть загострення на Куп'янському і Лиманському напрямках, а також доволі складна ситуація на Мар'їнському і Авдіївському напрямках. Зокрема, на Мар'їнському напрямку вже багато місяців щодня йдуть серйозні обстріли і ворог фактично вже не залишив живого місця від цього населеного пункту.

"Але вони не можуть його взяти під контроль. Чому? Тому що, Збройні сили України дуже потужно там здійснюють опір і там щодня триває ця боротьба", — наголосила Маляр.

За її словами, на Лиманському і Куп'янському напрямках ворог не хоче втрачати позиції і намагається рухатися вперед та якось пробивати українську оборону.

"Їм це не вдається, але там регулярно загострення. Якщо говорити зараз — то ми спостерігаємо, що вони збираються із своїми силами для того, щоб знову там активізувати свої дії. З нашого боку, наші оборонці готуються, і вони там абсолютно як-то у всеозброєнні для того, щоб здійснювати відсіч", — сказала Маляр.

Нагадаємо, раніше директор з аналізу Агентства військової розвідки США Трент Мол спрогнозував, що якщо українські військові зможуть розширити фронт навколо Роботиного, то у них будуть хороші можливості для нового ривка 2024 року. Сили оборони продовжують атакувати на даному напрямку.

Додамо, державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва 6 вересня прокоментував контрнаступ ЗСУ. Він заявив, що прогрес українських військових бачать усі партнери і "це дуже, дуже обнадіює".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 21:40