ЮНІСЕФ доставив в Газу ліки і медобладнання для 70 тисяч постраждалих палестинців

17 ТРАВНЯ 2018 15:43

Дитячий фонд ООН доставив в Газу медикаменти та обладнання, розраховані на надання допомоги 70000 чоловік, які постраждали в ході зіткнень палестинців з ізраїльськими військовими.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

За даними ООН, починаючи з 30 березня, поранення отримали більше тисячі дітей, багато хто втратив кінцівки. Напередодні в секторі Газа побував гуманітарний координатор ООН Джеймс Макголдрік. Він побував в одній з лікарень і розповів нам про побачене.  

«Я бачив, як одного за іншим на ношах вносили дітей і жінок з кульовими пораненнями в ноги, в живіт, плече, в шию. У приймальному відділенні стан людей, що надходять, відзначають різними кольорами: жовтим, зеленим і червоним, який означає, що людина знаходиться в дуже важкому стані, і таких людей дуже багато. Я познайомився з хірургом, який всю ніч проводив найскладніші операції на серці, і до полудня він повернувся на роботу. Лікарі дуже перевантажені, в лікарнях не вистачає місць, немає необхідного обладнання, ліків для крапельниць, антибіотиків, фіксаторів для зрощування кісток. Бракує коштів, не вистачає палива - ситуація дуже важка».  

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) нагадують, що сектор Газа в результаті десятирічної ізраїльської блокади і так постійно відчуває брак найважливіших ліків і обладнання.   

У цьому місяці їх кількість скоротилася майже вдвічі. Терміново потрібні медикаменти, необхідні для екстреної допомоги, такі як антибіотики і адреналін. Запасів палива ледь вистачить на тиждень.   

Медики ледь справляються з величезним напливом людей, які отримали каліцтва в результаті обстрілу з боку ізраїльської армії.  

В ході зіткнень палестинців з ізраїльськими військовими уздовж загородження, що відокремлює Газу від ізраїльської території, отримали поранення 2700 палестинців.   

У відповідь на бурхливі протести жителів сектора проти перенесення посольства США в Єрусалим, ізраїльтяни застосовують сльозогінний газ, гумові кулі, а також ведуть вогонь на поразку, в тому числі снайперський.   

Тільки в понеділок з палестинського боку було вбито 58 осіб. Палестинці закидають ізраїльських військових камінням і «коктейлями Молотова» і запускають в бік Ізраїлю підпалені повітряні змії.   

В ООН закликали ХАМАС припинити підбурювати палестинців, які намагаються прорватися на територію Ізраїлю через загородження, і закликали ізраїльських військових припинити вогонь на поразку.

 

Світ, 17.05.2018 15:43