Фото: Андрій Єрмак

З російського полону визволили ще 22 захисників України: перші фото та відео

У понеділок, 7 серпня, Україна повернула додому ще 22 українських захисників, які перебували в російському полоні. Серед них є поранені.

Про звільнення полонених повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Це бійці ЗСУ, з них два офіцери, військовослужбовці рядового та сержантського складу. Вони брали участь у боях на різних напрямках, серед звільнених є поранені. Найстаршому з наших воїнів виповнилося 54 роки, наймолодшому — 23 роки", — розповів він.

За словами Єрмака, усі визволені спершу пройдуть курс фізичної та психологічної реабілітації, реінтеграції, а також тримають необхідне лікування.

"Дякую Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими, всій нашій команді за цю роботу. Маємо виконати задачу Президента та повернути всіх наших людей", — наголосив очільник ОП.

Нагадаємо, у п'ятницю, 4 серпня, Україна повернула тіла ще 44 полеглих захисників. Передача тіл загиблих військових відбулася відповідно до норм Женевських конвенцій. Репатріація тіл відбулася за сприяння уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об’єднаним центром при СБУ, ЦВС ЗСУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 12:10