Фото: МВС

Україна повернула з полону понад 100 військових, які билися за Бахмут

Україна змогла повернути додому 106 наших військових. Йдеться про бійців з Бахмутського напрямку.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, додому повернулися вісім офіцерів та 98 солдатів і сержантів.

"Вони билися за Бахмут і здійснили подвиг, який не дозволив ворогу наступати далі вглиб нашого Сходу. Кожен з них  герой нашої держави", — написав Єрмак.

Керівник ОП зауважив, що серед тих, хто повернувся з полону, чимало вважалися безвісти зниклими. Рідні цих людей пройшли складний етап.

"Наш справжній дім там, де про нас думають. Україна, яку ми будуємо всі разом  це місце, де людина, громадянин, є найвищою цінністю. Країна, в якій думають про людей. Наше суспільство мислить саме такими категоріями. Всі наші люди будуть вдома. Працюємо над цим далі. І кожен обмін робить нас на крок ближчими до цієї мети",  додав Єрмак.

Нагадаємо, можливість проведення обміну полоненими між Україною та Росією за формулою "всіх на всіх" значно збільшилась. Таку заяву зробив секретар робочої групи з питань взаємодії зі ЗМІ та родичами захисників Координаційного штабу Богдан Охріменко.

Додамо, станом на початок травня у Росії перебувають близько 24 тисячі цивільних заручників з України. Про це свідчать дані Єдиного реєстру зниклих безвісти, який запрацював 2 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 14:30