Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Можливість обміну полоненими "всіх на всіх" значно зросла: що на це впливає

Можливість проведення обміну полоненими між Україною та Росією за формулою "всіх на всіх" значно збільшилась. Таку заяву зробив секретар робочої групи з питань взаємодії зі ЗМІ та родичами захисників Координаційного штабу Богдан Охріменко.

Про це повідомили в прес-службі Штабу.

Відзначимо, 19 травня там відбулася зустріч з родинами військовослужбовців 503-го окремого батальйону морської піхоти. На зустрічі обговорили можливість обміну "всіх на всіх". 

"Сьогодні він більш реальний, ніж, наприклад, три місяці тому. Це залежить і від успіхів контрнаступу та поповнення нашого обмінного фонду", — сказав Богдан Охріменко.

Рідні військовополонених зауважили, що збільшилася кількість підтверджень полону Росією через Міжнародний комітет Червоного Хреста.

"Теперішній МКЧХ значно ефективніший, ніж на початку широкомасштабного вторгнення. Роль Червоного Хреста дуже важлива", — додав представник Штабу.

Нагадаємо, очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов повідомляв, що наразі Україна веде перемовини із країною-агресоркою для того аби здійснити обмін полоненими "всіх на всіх"

Додамо, 6 травня Україна повернула з полону ще наших 45 захисників. Усі звільнені з полону бійці — захисники "Азовсталі". 

Наприкінці квітня президент Володимир Зеленський повідомляв, що за час повномасштабної війни Україні вдалося повернути додому з російського полону 2279 наших громадян. Серед звільнених були захисники "Азовсталі" та Маріуполя, а також захисники Донецької, Херсонської та Харківської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 16:42