Фото Офіс президента

Зеленський назвав кількість українців, яких вже вдалося повернути з полону

Президент Володимир Зеленський повідомив, що за час повномасштабної війни Україні вдалося повернути додому з російського полону понад 2200 наших громадян.

Про це він сказав під час вечірнього відеозвернення 26 квітня.

"Загалом повернуто з російського полону за час повномасштабної війни вже 2279 українців і українок", — повідомив гарант.

Президент відзначив, що лише під час сьогоднішнього обміну додому повернулися понад 40 наших громадян.

"Передусім я хочу сьогодні подякувати всій нашій команді, яка займається обмінами. Вдалося повернути додому в Україну ще 44 людини з російського полону. Більшість — це військові. З різних напрямків",  сказав Зеленський.

Він додав, що серед звільнених були захисники "Азовсталі" та Маріуполя, а також захисники Донецької, Херсонської та Харківської областей.

"Більшість  рядові та сержанти. Є офіцери. Двоє  цивільні",  зауважив Зеленський.

Кого найскладніше повертати з полону

Глава держави наголосив, що існують категорії людей, яких особливо складно повертати з полону, і це не лише військові.

"Навіть якщо це особливо важко, як, зокрема, щодо деяких категорій полонених, і це не лише військовополонені, яких складно повертати, а й, приміром, цивільні полонені  одна із тих категорій, щодо якої складно", — повідомив Зеленський.

Він наголосив, що команда пам'ятає про всіх українців, що наразі вважаються зниклими. За його словами, навіть якщо стосовно конкретної людини немає точної інформації про те, що з нею сталося, де може перебувати, таку людину все одно шукають і все перевіряють настільки, наскільки можливо.

Нагадаємо, 26 квітня відбувся черговий обмін полоненими із Росією. Україні вдалося повернути на Батьківщину 44 особи.

Десять днів тому, 16 квітня, Україна й РФ також провели черговий обмін полоненими. Нашій державі вдалось повернути 130 захисників з російського полону. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2023 23:16