Фото: Інститут масової інформації

Десятки тисяч: скількох українців рашисти тримають у заручниках

Станом на початок травня у Росії перебувають близько 24 тисячі цивільних заручників з України. Про це свідчать дані Єдиного реєстру зниклих безвісти, який запрацював 2 травня.

Таку заяву зробив у Telegram уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Згідно з даними Єдиного реєстру зниклих безвісти, який запрацював 2 травня цього року, у РФ знаходиться приблизно 24 тисячі цивільних заручників", — сказав він на зустрічі із родичами військовополонених та зниклих безвісти військових частин ЗСУ, Національної гвардії України, ДПСУ та інших формувань з Дніпропетровської та Запорізької областей, яка пройшла у Дніпрі.

Омбудсмен також розповів про комунікацію з уповноваженою з прав людини у РФ Тетяною Москальковою, відмову російської сторони провести обмін “всіх на всіх”, репатріацію важкопоранених та повернення цивільних.

"Зауважив, що росіяни затягують обмінні процеси, щоб негативно налаштувати родичів військовополонених до України як держави", — зазначив Лубінець.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 14 травня повідомляв, що Росія незаконно вивезла з тимчасово окупованих територій України понад 19 тисяч дітей. За його словами, у захоплених регіонах перебувало щонайменше 200 тисяч українських дітей. За даними Офісу генерального прокурора, Росія станом на 19 травня вбила 482 українські дитини, поранила — 983.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 03:45