Фото: Донецька ОВА

Рашисти на Донеччині вбили двох дітей

Росіяни вбили ще двох дітей у Донецькій області. 21 липня армія РФ обстріляла село Дружба Торецької громади. Внаслідок обстрілу загинули брат і сестра, які під час обстрілу перебували на власному подвірʼї.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

"Близько третьої години дня рашисти обстріляли селище з артилерії — один зі снарядів влучив на подвір'я, де перебували діти, — 10-річний хлопчик і 16-річна дівчинка.  Брат і сестра. Вони отримали поранення, несумісні з життям", — розповів він.

За його словами, у Дружбі поранення отримала також літня жінка, яку забрали до лікарні. Кириленко наголосив на необхідності евакуації дітей із прифронтової зони.

"Вкотре закликаю батьків неповнолітніх дітей: вивозьте дітей із небезпечної зони! Діти не мають жити поруч із війною. За збереження їхнього життя ви відповідаєте у тому числі і перед законом", — зазначив очільник Донецької ОВА.

Нагадаємо, через постійні обстріли Чугуївського району на Харківщині із Вовчанської громади примусово вивезуть дітей. Евакуація є єдиним способом вберегти їх від терору росіян.

У Вовчанській міській громаді зараз перебувають 194 дитини. Їх планують евакуювати у безпечніші населені пункти. Виїхати діти зможуть з одним з батьків або іншим опікуном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2023 16:52