Фото: Генштаб ЗСУ

Захід пропонує Україні подумати над "планом Б" у війні з Росією, — WSJ

Західні високопосадовці підштовхують Україну до роздумів над "планом Б" у війні з Росією, який складається з реалістичних цілей у протистоянні з Москвою.

Про це пише Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела.

Так, Захід, як і раніше, підтримує Україну, проте офіційні особи хочуть, щоб Київ прописав реалістичні цілі війни. Раніше українські лідери наполягали на тому, що "Росію потрібно вигнати з усієї території, перш ніж можна буде розпочати будь-які мирні переговори". Проте тепер, коли ворог продовжує робити повільні успіхи на полі бою, а підтримка України Заходом демонструє ознаки втоми, Києву, можливо, доведеться розробити більш реалістичний план, принаймні на наступний рік війни.

"Захід, як і раніше, підтримує прагнення України звільнити всі свої території від російської окупації. Проте партнери вимагають, щоб Київ сформулював більш реалістичні цілі в цій війні, принаймні на наступний рік. Це дозволить західним дипломатам пояснити своїм виборцям, чому Україні продовжують надавати допомогу", — зазначає Wall Street Journal.

Як пише видання, такий дипломатичний тиск відбувається напередодні поїздки президента України Володимира Зеленського до США. Там гарант планує хоче зустрітися з кандидатами в президенти Дональдом Трампом і Камалою Гарріс, щоб продемонструвати їм план перемоги України у війні з Росією.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден 11 вересня підтвердив, що Вашингтон працює над можливим зняттям заборони для української армії завдавати американською далекобійною зброєю ударів по території Російської Федерації. Це питання вирішується "просто зараз".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2024 14:04