Фото: соцмережі

Законопроект про мобілізацію спрямований на заміну 330 тисяч військових, які перебувають на передовій, — FT

Норми нового законопроекту про мобілізацію мають забезпечити заміну 330 тисяч українських військових, які на даний час перебувають на передовій. 

Про це пише Financial Times з посиланням на Міноборони.

За даними видання, документ має оновити законодавство стосовно призову до армії, щоб набрати до 500 тисяч людей, які зможуть захищати Україну. Новобранці будуть спрямовані на заміну поранених і задоволення інших потреб на фронті.

"Коли Росія почала повномасштабне вторгнення у 2022 році, багато українців зголосилися захищати свою країну. Але цей резерв уже вичерпано, і значна частина чоловіків у бойовому віці не бажає вирушати на фронт", — йдеться в матеріалі.

Як пише Financial Times, законопроект про мобілізацію може бути винесено на голосування у Верховній Раді в другому читанні до 31 березня. Варто зазначити, що українські депутати внесли до нього понад 4000 поправок. 

Нагадаємо, 10 березня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив, чого очікувати від законопроекту про мобілізацію аспірантам та людям різних груп інвалідностіВін також закликав не розганяти зраду щодо цього пункту в документі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.03.2024 15:26