Фото ілюстративне. Джерело: afp

Запеклі бої в нижній течії Дніпра: британська розвідка пояснила, чому на цій ділянці активізувалися рашисти

Упродовж першої половини вересня 2023 року тривають запеклі бої навколо островів у нижній течії Дніпра в Херсонській області, які зараз є лінією фронту.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посилання на дані розвідки.

"Обидві сторони здійснили групові рейди на невеликих човнах поблизу островів і протилежних берегів річок", — йдеться в повідомленні.

На думку британської розвідки, російські операції в цьому районі активізувалися, оскільки цей сектор зараз перейшов під відповідальність новоствореного 40 армійського корпусу.

"Кількість залучених сил відносно невелика порівняно з іншими ділянками фронту, однак обидві сторони вважають цей район стратегічно важливим. Це також дає можливість відривати підрозділи противника від напружених боїв у Запорізькій та Донецькій областях", — зробило висновок Міністерство оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що зі серпня українські сили оборони зберігають присутність на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Проте ці позиції важко назвати плацдармом для подальшого просування. Збройні сили України зайняли позиції на захід від Козачих Лагерів, але сам населений пункт, як і раніше, перебуває під контролем РФ.

За даними аналітиків, українські розвідувальні групи продовжують діяти в районі Антонівського мосту та Голої Пристані та проводять рейди через річку Дніпро. Заяви Росії про те, що українські сили зберігають присутність на східному березі Дніпра, дозволяють припустити, що російські сили стурбовані тим, що ЗСУ зайняли напівстійкі позиції на березі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 09:25