Фото: СБУ

Завершено розслідування щодо екс-голови СБУ Баканова

Службове розслідування щодо діяльності колишнього очільника СБУ Івана Баканова завершено. Результати обіцяють розповісти згодом.

Про це повідомили члени парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський та Роман Костенко в ефірі "Радіо Свобода".

За словами Веніславського, правоохоронці також отримали інформацію щодо місця знаходження Баканова. За даними слідства, екс-голова СБУ наразі перебуває в Україні.

"Спеціальні процедури з перевірки діяльності пана Баканова завершено. Я думаю, що про це суспільство буде поінформовано, коли це буде необхідно. Тому що це грифовані матеріали перевірки, вони з обмеженим доступом", — розповів Веніславський із посиланням на дані нового очільника СБУ Василя Малюка, який брав участь у засіданні Комітету Ради 6 лютого.

Натомість Костенко додав, що не знає, чи виявили під час розслідування якісь факти злочинів, вчинених Бакановим. На його думку, матеріали слідчих дій варто передати до Державного бюро розслідувань, оскільки Баканов є військовослужбовцем.

"Такі справи розслідує ДБР. Але наскільки я знаю, цю справу не передано до ДБР і я не знаю, чи взагалі є факти злочину. Але ДБР має вивчити результати цього розслідування. Тому конкретики не було", — додав Костенко.

Нагадаємо, 19 липня 2022-го Рада звільнила Баканова з посади голови СБУ.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що президент Володимир Зеленський начебто мав намір звільнити з посади голови Служби безпеки України Івана Баканова через низку невдалих операцій і втрат у Херсоні.

Політика, 08.02.2023 09:21