Збірна України впевнено обіграла Сербію в рамках відбору до Євро-2020 – 5:0

07 ЧЕРВНЯ 2019 23:46

Суперники зустрічалися на переповненій Арені Львів

«Культурна столиця» підтвердила свою фартовість – збірна ніколи там не програвала, а сьогодні провела один з найкращих матчів в історії, повідомляє Euro Sport.

«Синьо-жовті» прекрасно розпочали відбір до Євро-2020 – 4 очки та лідерство у групі після двох стартових виїзних матчів з Португалією та Люксембургом.

Сербія провела лише один поєдинок кваліфікації, розписавши нічию з португальцями. Домашня поразка від балканців стала б катастрофою для України, нічия – не надто приємним підсумком, тому надії були виключно на перемогу.

Андрій Шевченко виставив максимально прогнозований склад – Андрія Ярмоленка та Марлоса справа в атаці замінив Віктор Циганков. Младен Крстаїч, у свою чергу, дещо здивував, обравши схему 3-5-2. Сербські ЗМІ ще вдень прогнозували такий обережний варіант своєї збірної, однак появи Александара Прійовіча в атаці не чекав ніхто – він замінив тезку Мітровіча, який зазнав пошкодження в останній момент.

Збірна України з перших хвилин заволоділа ініціативою – тотальний контроль м'яча (70% на 30%) та високий пресинг. Суперники буквально не могли вийти з власної половини поля, а їхні атаки обривалися на другій передачі вперед. Ударний старт «синьо-жовтих» приніс два негострі постріли Олександра Зінченка. Найкращий момент виник після контратаки – чемпіон Англії розігнав, а Віктор Циганков неточно пробив.

Сербія відповіла реактивними випадами лівим флангом. Активність Філіпа Костіча призвела до двох шансів Александара Прійовіча. Спершу форвард пробив повз ворота, а через декілька хвилин не дістався до подачі Костіча на дальній стійці – завадив Віталій Миколенко. Гості вирівняли гру та навіть перехопили ініціативу. Україна у середині першого тайму на деякий час мусила забути про атаку.

Однак потім вистрелила неймовірною 5-хвилинкою! Євген Коноплянка одним з фірмових ударів завершив контрвипад – голкіпер впорався, а Роман Яремчук погано добив. Тоді настав час Віктора Циганкова. Хороша атака правим флангом за участю Руслана Маліновського та Олександра Караваєва – і вінгер Динамо результативно замикає простріл партнера по флангу.

Збірній України знадобилося лише дві хвилини, щоб подвоїти перевагу. Роман Яремчук видряпав м'яч у центрі поля та віддав на Віктора Циганкова. Той бахнув з-за меж штрафного майданчика в дальній кут – дубль і 2:0!

Незабаром юний лідер Динамо міг оформити хет-трик, коли розстрілював воротаря з гострого кута, але зіграв занадто прямолінійно.

Господарі продовжували впевнено вести гру. Вони регулярно виходили на ударну позицію – Руслан Маліновський навіть влучив у руку Александару Коларову, але арбітр справедливо не поставив пенальті.

Головним досягненням України в першій половині зустрічі можна вважати майже повну нейтралізацію суперника – лише Філіп Костіч змусив нас трішки понервувати.

Вже на 40-й секунді другого тайму рахунок став розгромним!

Руслан Маліновський протягнув м'яч 30 метрів і відкинув вліво на Коноплянку – Євген у коронному стилі трішки змістився в центр і розкішно влучив під дальню стійку. Це була енна подібна спроба вінгера Шальке, але серби жодних висновків не зробили та отримали заслужене покарання. Коно відразу міг записати собі в актив ще й асист, однак його передачу дивом не реалізував Віктор Циганков.

Наприкінці години ігрового часу «синьо-жовті» взагалі знищили суперника, забивши вчетверте. Швидка зміна вектору атаки, м'яч з лівого флангу в декілька передач дістався до Олександра Караваєва, а той прострілив у центр штрафного майданчика. На пас відгукнувся Роман Яремчук – форвард забив дебютний гол за збірну України влучним ударом у «шістку». 4:0 на табло та фантастика на трибунах після такого!

Свято продовжилося – влетів і п'ятий гол у ворота сербів! Відібрали у центрі поля, Руслан Маліновський розрізним пасом підключив Євгена Коноплянку, після чого «King Kono» вдруге провернув улюблений трюк і оформив дубль звичним ударом під дальню стійку. Гості виглядали повністю деморалізованими. Підопічні Андрія Шевченка не дали навіть найменшого шансу на гол престижу, контролюючи кожен клаптик поля.

Збірна України перемогла Сербію з рахунком 5:0 на Арені Львів!

«Синьо-жовті» набрали 7 очок у кваліфікації до Євро-2020 та закріпили лідерство у групі В – найближчий переслідувач Люксембург має 4 пункти. Сербія з 1 балом залишилася останньою, як пише Football24.

Спорт, 07.06.2019 23:46