Фото: Офіс президента

Зеленський у п'ятницю скликає РНБО: про що говоритимуть

Президент Володимир Зеленський скликає засідання Ради національної безпеки та оборони. Учасники будуть обговорювати проблему доступності укриттів, заходи щодо боротьби з корупцією в судовій системі та питання євроінтеграції. 

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону. Він зазначив, що через проблему з бомбосховищами можливі кадрові перестановки за підсумками засідання.

З доповідями виступатимуть голова Служби безпеки Василь Малюк, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, який відповідав за перевірку укриттів на території всієї країни, та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, який робив ревізію сховищ у Києві.

"За результатами доповідей будуть ухвалені рішення. Не виключаю, що можуть бути прийняті кадрові рішення з урахуванням чутливості питань, які розглядаються", — пояснив Данілов.

Усі рішення ухвалює РНБО голосуванням 2/3 її учасників. Ймовірно, кадрові ротації можуть бути наслідком жахливого стану укриттів у Києві.

Нагадаємо, голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім не підтвердив інформацію щодо його можливого призначення новим очільником Київської міської військової адміністрації. За даними ЗМІ, його призначення є одним із варіантів, який обговорює центральна влада щодо кадрових змін у столиці. Кім мав би нівелювати вплив Віталія Кличка у Києві. 

Після трагедії 1 червня, коли біля закритого укриття загинули люди, президент Володимир Зеленський звинуватив міського голову столиці у недбалості й заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях. Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін публікував фото сховищ у Києві, на яких видно саморобні ліжка на холодній бетонній підлозі, сміття та відсутність у приміщеннях вентиляції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.06.2023 09:52