Фото: Служба безпеки України

Зеленський вніс до Ради подання на призначення Малюка головою СБУ

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради кандидатуру Василя Малюка для його призначення головою Служби безпеки України. На сьогодні він є виконуючим обов’язки голови правоохоронного відомства. 

Про це йдеться на офіційному сайті парламенту

Згідно з карткою документа, наразі подання розглядає профільний комітет парламенту. 

Василь Малюк став виконуючим обов’язки голови СБУ 18 липня 2022 року, після звільнення тодішнього керівника спецслужби Івана Баканова. Раніше Малюк обіймати посаду першого заступника голови СБУ, начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. Саме це управління має бути реорганізовано в ході реформи спецслужби. 

Відзначимо, голова СБУ, як і міністр оборони, входять до так званого блоку силової вертикалі президента. Його призначення або звільнення відбувається за рішення Верховної Ради після відповідного подання від голови держави.   

Нагадаємо, цього тижня народні депутати планують призначити повноцінних очільників СБУ на МВС, ними мають стати нинішні виконуючі обов’язки Василь Малюк та Ігор Клименко, відповідно. Кадрові питання в Міністерстві оборони та Головному управлінні розвідки вирішили поки відкласти.  

 

 

Політика, 06.02.2023 16:44