Зеленський знову збирав Ставку щодо ситуації на фронті: що доповіли командувачі (відео)

Президент Володимир Зеленський вранці 21 лютого збирав Ставку Верховного Головнокомандувача. Засідання було розширеним й детальним, включно з доповідями з передової від наших командувачів на найгарячіших напрямках.

Про це він розповів під час вечірнього відеозвернення.

Так, за словами Зеленського, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний доповів щодо загальної фронтової ситуації та ворожих ракетних ударів по наших позиціях.

"Звичайно, особливі емоції викликають доповіді щодо Донеччини, Луганщини. Робимо все, щоб стримати там ворожі атаки постійні інтенсивні штурми, яких Росія не припиняє, хоча і зазнає там шалених втрат", повідомив президент.
Генерал Сирський доповів очільнику держави щодо ситуації на Бахмутському та Лиманському напрямках.

"Жорстокі бої. Принципові бої. Робимо все, щоб підтримати наших хлопців", прокоментував Зеленський.

Він також повідомив, що звітував й генерал Тарнавський — він доповів щодо боїв на Авдіївському й інших напрямках.

"Окупанти застосовують там увесь спектр зброї проти наших хлопців, включно навіть зі сльозогінними гранатами. Але дуже важливо, попри весь тиск на наші сили, що лінія фронту змін не зазнала. Я дякую за це всім нашим бійцям, усім солдатам і сержантам, офіцерам і генералам, які захищають відповідні фронтові напрямки", — сказав він.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що Збройні сили України зможуть розпочати масштабний наступ на окуповані території після рішення президента Зеленського. Український гарант повинен дати відповідну команду на Ставці верховного головнокомандувача. Він зауважував, що кожне рішення про подальші дії української армії ухвалюються виключно на Ставці.

Водночас радник голови ОП Михайло Подоляк пояснював, що Україні для нарощення темпів звільнення територій від окупації важливо отримати далекобійні ракети, штурмову авіацію та системи ППО. Також, за його словами, на сьогодні необхідно знищити залишковий ресурс російської боєздатності. Крім того, завдати кількох великих тактичних поразок. А ось міністр оборони Олексій Резніков каже, що для успішного контрнаступу Україні потрібно щонайменше сотня військових винищувачів від західних партнерів.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2023 23:14