Зеленський зустрівся з очільником МЗС Туреччини: про що говорили

У п'ятницю, 25 серпня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з главою Міністерства закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом. Під час розмови обговорили Формулу миру, а також блокування Росією Чорноморського зернового коридору.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі

"Багато важливих питань: Формула миру, підготовка до Глобального саміту миру, ризики, пов’язані з російським блокуванням Чорноморського зернового коридору. Дякую Туреччині за постійну та послідовну підтримку України!", — написав Зеленський.

Додамо, президент України Володимир Зеленський увечері 24 липня провів телефонну розмову з американським лідером Джо Байденом. Глава Української держави подякував президенту США за привітання із Днем Незалежності та заявив, що американці можуть розраховувати на нашу державу у захисті спільних цінностей.

Нагадаємо, у День Незалежності України Джо Байден оголосив про нові санкції проти Російської Федерації, щоб притягнути до відповідальності росіян, які мають відношення до незаконного вивезення українських дітей з тимчасово окупованих територій. Байден додав, що разом із країнами Європи США підтримують Україну в боротьбі за свободу зараз і допомагатимуть їй у довгостроковій перспективі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.08.2023 16:29