Фото: Прес-служба президента України

Зеленський зустрівся з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом: про що говорили

Президент України Володимир Зеленський зустрівся в Києві з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом. На зустрічі обговорили питання покарання за злочини Російської Федерації на територіях України.  

Про це повідомляє офіційний Telegram президента.

За словами Зеленського, першого дня повномасштабного вторгнення Росії наша держава відчуває підтримку з боку Міжнародного кримінального суду. Він підкреслив, що для України важливо почути сигнали про підтримку і важливість правосуддя.

"Це означає, що ми не одні у бажанні добитися справедливості для України і спільно зможемо повернути справедливість для Європи та світу. Щоб такі жахливі злочини не могли повторитися у майбутньому навіть теоретично", — додав президент.

Нагадаємо, ЄС ухвалив рішення про спеціальний міжнародний суд, який має притягнути до відповідальності РФ за злочини проти України. Ухвалений документ має рекомендацій характер. Однак у ньому члени ЄС закликають розслідувати діяльність не лише президента РФ Володимира Путіна, а й самопроголошеного лідера РБ Олександра Лукашенка. Йдеться також про інших представників керівництва Росії та Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2023 17:46