Житиме вічно: австралійцю заборонили виїзд з Ізраїлю до 9999 року

27 ГРУДНЯ 2021 12:16

44-річному австралійцю Ноаму Юпперту заборонено виїжджати з Ізраїлю до 9999 років через несплачені аліменти, повідомляє Jerusalem Post.

У 2013 році суд заборонив Юпперту залишати країну майже на 8000 років. Ця заборона буде знята, якщо чоловік сплатить 3,34 мільйона доларів на утримання неповнолітніх дітей.

Ізраїльський суд постановив, що Хупперт, який працює хіміком у фармацевтичній компанії, повинен платити 5000 нових ізраїльських шекелів на місяць за кожну дитину, яку він має зі своєю колишньою дружиною, громадянкою Ізраїлю. Зобов’язання щодо аліментів закінчується, коли дітям виповниться 18 років.

«Я перебував у в’язниці в Ізраїлі з 2013 року», — каже Юпперт, додаючи, що він є одним із багатьох австралійців, які «переслідуються ізраїльською системою правосуддя лише за те, що вони одружилися з ізраїльтянкою».

За даними Jerusalem Post, Юпперту, ймовірно, було заборонено виїжджати з Ізраїлю до 9999 року, оскільки це була остання дата, яку можна було ввести в поле.  

Ізраїльські закони, що регулюють розлучення та аліменти, в минулому неодноразово критикували за «нечіткість і несправедливість».  Режисер Сорін Лука, який знімає документальний фільм про ці закони під назвою «Виїзд заборонено», каже, що ізраїльські жінки можуть «легко накласти заборону на виїзд для батьків своїх дітей, яка може тривати до досягнення дітьми повноліття».

– Коли батькові дають наказ (сплачувати аліменти – ред.), його можуть ув’язнити до 21 дня, незалежно від того, здатний він платити чи ні. Чоловіки повинні платити 100 відсотків або навіть більше свого доходу для утримання дітей, - каже Лука. 

Світ, 27.12.2021 12:16