Фото: ілюстративне. Джерело: unsplash.com

Життя перемагає: під час терористичної атаки на Київщині народилось немовля

У вівторок, 2 січня, у Київській області під час чергової масованої атаки російських терористів народилася дитина.

Про це повідомив у Facebook голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

За його словами, під час ракетної атаки в укритті пологового відділення лікарні інтенсивного лікування у Боярці народилася дитина. Хлопчик вагою 3500 грамів.

"Бажаю здоров'я мамі та малюкові! І зростати в мирній країні. Україна та українці вистоять, як би російський окупант не намагався нас знищити", — написав Кравченко.

Додамо, що під потужним ракетним ударом 2 січня був і Київ — у місті зафіксовані численні руйнування та відомо про жертву й поранених. За даними мера Києва Віталія Кличка, в одному з будинків у Соломʼянському районі столиці внаслідок атаки сталося загоряння. Повідомляють, що рятувальники деблокували 17 людей, ще 117 мешканців — вивели з будинку. Постраждали наразі 43 особи. Пізніше міський голова столиці зазначив, що одна з постраждалих через пожежу у будинку в Солом'янському районі померла у кареті "швидкої".

На нову масовану атаку ворога відреагував президент України Володимир Зеленський. Зокрема він повідомив, що станом на 11:00 відомо про 92 поранених й чотирьох загиблих.

Нагадаємо, вночі та вранці 2 січня російські окупанти масовано атакували Україну дронами та ракетами. Усього ворог запустив по Україні 99 повітряних цілей, більшість із них, зокрема 72, вдалося збити Силам протиповітряної оборони. За словами головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, у ніч на 2 січня ворог повторив масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому — 29 грудня 2023 року. Було атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. Основний напрямок удару — столиця України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.01.2024 15:07