Фото: СБУ

"Зливав" позиції український військових: СБУ затримала адміністратора Telegram-каналу

Затримано адміністратора прокремлівського Telegram-каналу, який "зливав" локації Збройних сил України на східному фронті. Мешканець Покровського району викладав електронні карти з позначками місць базування та переміщення українських військових на Авдіївському напрямку. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зловмисник з власної ініціативи збирав відомості під час виїздів на місцевість, де приховано фіксував локації українських захисників. У своєму Telegram-каналі він публікував також відомості про наслідки російських повітряних ударів по території району, "засвічував" координати постраждалих українських об’єктів з прив’язкою до місцевості. СБУ встановила, що серед основних користувачів інтернет-ресурсу були бойовики окупаційних угруповань і представники спецслужб РФ, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

Крім того, фігурант використовував власний Telegram-канал для поширення фейків кремлівської пропаганди щодо суспільно-політичної ситуації в регіоні. Наразі зрадник перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми.

Нагадаємо, на Львівщині Служба безпеки України заблокувала діяльність злочинного угруповання, яке займалося рекетом. У результаті спецоперації нейтралізовано діяльність лідера злочинного угруповання та його активних учасників. Зловмисники займались вимаганням грошей через неіснуючі борги або через штучно створені конфліктні ситуації. У разі незгоди платити "данину" — погрожували потерпілим застосуванням насилля та фізичною розправою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 27.06.2023 10:59