Фото: Мілітарний

Скільки літаків втратили ЗСУ від початку червня: Повітряні сили розвіяли брехню росіян

У червні Повітряні сили ЗСУ втратили один літак. Це суперечить інформації російського військового керівництва про втрату 20 літаків.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Росія у своїх зведеннях "знищує" на місяць по наших 20 літаків, а то й більше. Хочу зазначити, що в червні, так, у нас була втрата літака. Власне, це було на початку місяця. На жаль, так буває, на жаль, це війна. У нас теж є втрати, але... це один, а в їхніх зведеннях — вже 20, а то й більше", — сказав Ігнат.

За його словами, українська військова авіація зараз виконує завдання з десятків оперативних аеродромів, а результати її бойової роботи є хорошими.

"У ворога, зрозуміло, "палає". Неодноразово ворог намагався за ці крайні два тижні атакувати летовища. Це і Кропивницький, і Дніпро, і Старокостянтинів. У Повітряних силах це прекрасно знають, розуміють, є досвід ведення війни. Літаки, звичайно, що розосереджені, літаки ховають і вони продовжують виконувати завдання", — запевнив Ігнат.

Нагадаємо, українські військові продовжують нищити російських загарбників. Станом на 26 червня втрати окупантів становлять 225 580 осіб. Окрім цього, ЗСУ ліквідували 314 російських літаків та 308 гелікоптерів. 

За даними Міноборони, російські окупаційні війська чинять потужний опір, водночас зазнають значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Загиблих за минулий тиждень у ворога у вісім разів більше, ніж у нас. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2023 16:18