Фото: СБУ

На Львівщині СБУ затримала рекетирів, які вибивали гроші з військового

На Львівщині Служба безпеки України заблокувала діяльність злочинного угруповання, яке займалося рекетом. У результаті спецоперації нейтралізовано діяльність лідера злочинного угруповання та його активних учасників.

Про це повідомляє СБУ.

Зловмисники займались вимаганням грошей через неіснуючі борги або через штучно створені конфліктні ситуації. У разі незгоди платити "данину" — погрожували потерпілим застосуванням насилля та фізичною розправою.

"Серед громадян, у яких фігуранти намагалися "вибити" гроші були й щойно мобілізовані до лав українського війська. Зокрема, задокументовано, що зловмисники вимагали від одного з військових щомісячно сплачувати їм дві тисячі доларів за вигадану "заборгованість", — йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали лідера злочинного угруповання під час отримання чергового "траншу" данини — 40 тисяч гривень. Кримінальник спрямовував гроші на поповнення злочинної "каси", яку контролювали "злодії в законі". При обшуку в його помешканні виявлено 350 тисяч доларів, які можливо належать до так званого "общака".

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру у вимаганні в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, колишній очільник Головного управління Держгеокадастру Житомирської області після звільнення організував схему незаконного привласнення державних лісових угідь. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 26.06.2023 18:43