Фото: СБУ

Привласнив третину земель громади: на Житомирщині СБУ викрила екс-чиновника Держгеокадастру (фото)

Колишній очільник Головного управління Держгеокадастру Житомирської області після звільнення організував схему незаконного привласнення державних лісових угідь. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі. 

Про це повідомили в прес-службі Служби безпеки України.

Правоохоронці з'ясували, що зловмисник незаконно вивів з комунальної власності майже дві тисячі гектарів землі на загальну суму понад 70 мільйонів гривень. Це становить фактично третину земель Барашівської територіальної громади.

Для реалізації "схеми" організатор залучив чотирьох державних реєстраторів і землевпорядників, очільницю місцевого сільгосппідприємства і свого колишнього водія. Вони незаконно переоформлювали гектари лісових угідь на підконтрольні комерційні структури приватного агросектору. Для цього вносили недостовірні відомості до державних баз даних та майнових реєстрів.

Так, організатору оборудки та шести його спільникам повідомлено про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах організованою групою. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

"Крім того, за ініціативи СБУ, арештовано активи агропідприємства, яке фігурує у "схемі". Готуються клопотання про накладення арешту на майно інших учасників злочину", — додали в СБУ.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань у тісній взаємодії зі Службою безпеки України повідомили про підозру чотирьом колишнім начальникам Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області. Вони у різні роки протиправно роздали понад півсотні земельних ділянок на понад 80 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 23.06.2023 15:20