Фото: Генштаб ЗСУ

Знищили дві роти ворога та 15 одиниць техніки: військові розповіли про успіхи на Таврійському напрямку

Сили оборони продовжують захищати українські землі від ворога на Таврійському напрямку. Росіяни намагаються наступати на деяких ділянках фронту, проте українські військові дають відсіч.

Про йдеться у зведенні Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку.

Армія РФ зосереджує зусилля на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, а також відзначається активністю на Новопавлівському, Времівському та Оріхівському напрямках.

На Авдіївському напрямку українські захисники під щільним вогнем авіації та артилерії противника успішно відбили атаки російських військ в районі міста Авдіївка. Росіяни обстріляли понад 10 населених пунктів. Зокрема, постраждали Новокалинове, Степове, Авдіївка, Первомайське та Сєверне Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаційних ударів біля Красногорівки, Рівнополя, Благодатного та Старомайорського. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Курахівка, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка, Сторожеве та Благодатне Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог намагається не допустити просування наших військ. Завдав авіаційних ударів в районах Новоданилівки, Малої Токмачки, Оріхова, П’ятихаток Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали Малинівка, Гуляйполе, Степове, Лобкове, Левадне, Кам’янське Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської області. 

Натомість ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження.

Російські обстріли

Протягом доби ворог 15 разів атакував наші позиції. Окрім того, здійснив 566 обстрілів, застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію. Досі залишається високою загроза застосування противником ракетного озброєння та безпілотних літальних апаратів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України.

Удари ЗСУ

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 1288 вогневих завдань. Втрати ворога вбитими та пораненими склали більше двох рот. Знищено 15 одиниць озброєння та військової техніки противника.

Нагадаємо, бійці Національної гвардії успішно наступають на Мелітопольському напрямку. Вони відтісняють ворога та закріплюються на нових позиціях. Українські захисники мали тактичні успіхи, закріплюються на досягнутих рубежах та проводять розвідку на напрямках подальших дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2023 17:29