Фото: НГУ

Генштаб повідомив про нові успіхи військових на одному з напрямків: деталі

Бійці Національної гвардії успішно наступають на Мелітопольському напрямку. Вони відтісняють ворога та закріплюються на нових позиціях.

Про це під час брифінгу повідомив виконуючий обов'язки директора департаменту планування застосування Головного управління НГУ Микола Уршалович. Він сказав, що українські захисники мали тактичні успіхи, закріплюються на досягнутих рубежах та проводять розвідку на напрямках подальших дій.

Водночас на Херсонському напрямку, за словами Уршаловича, російська армія тримає оборону та обстрілює населені пункти. А нацгвардійці проводять стабілізаційні заходи та гуманітарне розмінування.

Контрнаступ ЗСУ

На фронті тривають наступальні дії ЗСУ. 26 липня президент України Володимир Зеленський заінтригував українців заявою на цю тему. Він сказав, що військові мають "дуже непогані результати", але подробиці стануть відомі пізніше.

Тим часом, аналітики Інституту вивчення війни заявили, що бійці Збройних сил України, імовірно, прорвали російські оборонні позиції на південь від Оріхова в Запорізькій області. Імовірно, українські військові розпочали велику механізовану контрнаступальну операцію на заході Запоріжжя.

The New York Times, із посиланням на джерела в Пентагоні, повідомив, що ЗСУ почали основний контрнаступ. Видання стверджує, що "тисячі українських військовослужбовців, які пройшли підготовку та оснащення на Заході і досі перебували в резерві, вливаються у перестрілку".

А 27 липня видання Bloomberg, посилаючись на американського чиновника, заявило, що на Півдні України розпочався масштабний контрнаступ ЗСУ. Начебто захисникам України створюють додаткові перешкоди російські мінні поля, тому вони просуваються дещо повільніше, аніж могло би бути, але контрнаступ не стоїть на місці.

Нагадаємо, напередодні у прес-центрі Сил оборони Таврійського спрямування зазначили, що наступальні операції Збройних сил України продовжуються на двох напрямках у Запорізькій області. Водночас тривають ворожі штурми на Мар'їнському та Авдіївському відтинках фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2023 13:43