Фото: соцмережі

Зрадники Медведчук та Марченко досі оплачують охорону поліції своїх маєтків: як їм це вдається

Маєтки зрадника Віктора Медведчука досі ще не конфісковані. Їх охороняє поліція охорони в інтересах власників, які втекли в Росію.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Зазначається, що досі у власності ворожих агентів перебуває маєток в Києві, SPA-готель "Бескид" та закарпатська дача "Ведмежа діброва".

"Столичний маєток дружини Медведчука арештований, але досі належить Оксані Марченко і не переданий в управління державі. Там також досі присутня поліція охорони, яка надає послуги безпеки на платній основні. Найняла її фізична особа Сіропіл О. М. Найімовірніше йдеться про Олександра Миколайовича Сіропола —  завгоспа Медведчука з його особистого маєтку", — йдеться в повідомленні.

Маєтки Віктора Медведчука досі не арештували

Фото столичного маєтку Оксани Марченко. Джерело: Bihus.Info

На думку розслідувачів, попри блокування усіх активів подружжя Медведчука-Марченко їм вдається оплачувати послуги поліції охорони за допомогою завгоспа. 

SPA-готель "Бескид", що розташований в урочищі Йозифсталь на Івано-Франківщині, досі належить компанії "Укркапітал". Історично це фірма Медведчука, але він переписав її на Марченко.

"Готель під арештом, не конфіскований, але переданий в тимчасове управління державному агентству АРМА, зараз готель не працює. Місцева поліція охорони має договір спостереження за цим об’єктом — в готелі "Бескид" оплачується спостереження за системами тривожної сигналізації. Поліцію охорони в готель Медведчука найняла компанія ТОВ "Файрікс Груп", — йдеться в повідомленні.

Наголошується, що договір з поліцією охорони в готелі "Бескид" укладено в липні 2022 року, ще до передачі готелю в управління АРМА. І це виключає, що її найняли управителі від держави.

База відпочинку Медведчука на Прикарпатті

Фото готелю "Бескид" Віктора Медведчука. Джерело: Bihus.Info

Закарпатська дача Медведчука "Ведмежа діброва" у селі Жденієво усе ще належить фірмі "Спорт-Тур" Медведчука-Марченко. Вона арештована, передана в управління АРМА, але не конфіскована. І тут присутня поліція охорони, найнята в інтересах власника. У серпні 2022 року закарпатська поліція охорони уклала договір з тією ж ноунейм-фірмою "Файрікс груп", що й івано-франківська поліція охорони в готелі "Бескид".

Медведчуку і Марченко попри кримінальне переслідування вдається фінансувати послуги української поліції охорони навіть у 2023 році за допомогою завгоспа і ТОВ "Файрікс груп".

Нагадаємо, наприкінці червня прокуратура ініціювала передачу в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) майна дружини лідера забороненої партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука — Оксани Марченко. Вартість майна оцінюється понад 303 мільйони гривень.

На початку червня Служба безпеки України арештувала нові активи дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко на майже 740 мільйонів гривень. Накладено арешт на акції в семи підприємствах припортової інфраструктури на Одещині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 00:11