Фото: Київська обласна прокуратура

Суд наклав арешт на майно дружини Медведчука — прокуратура оприлюднила суму активів (фото)

Прокуратура ініціювала передачу в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) майна дружини лідера забороненої партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука — Оксани Марченко. Вартість майна оцінюється понад 303 мільйони гривень.

Про це повідомила Київська обласна прокуратура.

За клопотанням Бориспільської окружної прокуратури Бориспільським міськрайонним судом накладено арешт на земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 9,5 га та цілісний майновий комплекс — базу мисливства та спортивно-любительської ловлі площею 3021 кв. метра.

За даними слідства, вартість зазначеного майна становить понад 303 мільйони гривень. Наразі триває процедура прийняття в управління АРМА арештованого майна.

"Йдеться про земельні ділянки з майновим комплексом, які знаходяться у власності та користуванні товариств, фактичними кінцевими бенефіціарними власниками яких є дружина екснародного депутата — лідера забороненої в Україні партії "ОПЗЖ", а також  ексміністр доходів і зборів часів президента-втікача", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колишній міністр переоформив компанію-власника майна на третіх осіб.

"Досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем здійснюється слідчими Бориспільського райуправління ГУНП в Київській області (ч. 1 ст. 364 КК України)", — додали у Київській обласній прокуратурі.

Нагадаємо, на початку червня Служба безпеки України арештувала нові активи дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко на майже 740 млн грн. Накладено арешт на акції в семи підприємствах припортової інфраструктури на Одещині.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення закону щодо фінансування політичної партії "Опозиційна платформа — За життя". Кошти на підтримку партії могли вносити анонімні особи, що заборонено законом.

Також кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області відкрила дисциплінарну справу проти обвинуваченого в державній зраді адвоката та колишнього депутата від забороненої в Україні проросійської партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука. Сам Медведчук запевнив, що нібито не є проросійським чи українофобним та його безпідставно звинувачують у проросійській позиції та захисті інтересів РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.06.2023 19:43