Фото: прес-служба ДБР

ДБР передало військовим арештовані авто родичів Медведчука й Козака на $1 млн (фото, відео)

Працівники Державного бюро розслідувань передали на потреби однієї з бригад Збройних сил України 17 автомобілів, арештованих у родичів колишніх народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака. Йдеться про 12 вантажівок, автокран, мікроавтобус, фургон та два позашляховики, вартість яких складає 1,1 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За даними правоохоронців, ці транспортні засоби належали підприємству родичів Медведчука та Козака, причетних до фінансування збройної агресії Росії проти України. Вони також є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області, в межах якого у квітні 2022 року на автомобілі було накладено арешт.

Відомство нагадало, що у квітні торік на ці автомобілі було накладено арешт у межах розслідування кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 364, ст. 240 КК України).

"Тепер працівники ДБР домоглися, щоб майно прихильників Росії потрапило до ЗСУ і допомагало наших захисникам у боротьбі з ворогом", — зауважили правоохоронці.

Нагадаємо, наприкінці травня ДБР передало в управління Національного агентства України з питань виявлення активів пасажирський літак АН-140-100. Він належав директору підприємства цивільної авіації, який підозрюється у колабораціонізмі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.06.2023 13:51