Фото: tvoemisto.tv

СБУ арештувала нові активи дружини Медведчука: названо суму

Служба безпеки України арештувала нові активи дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко на майже 740 млн грн. Накладено арешт на акції в семи підприємствах припортової інфраструктури на Одещині.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Йдеться про корпоративні права в АТ "Ексімнафтопродукт", ПрАТ "Синтез Ойл", ПрАТ "Синтез Транзит", ТОВ "Укрлоудсистем", АТ "Одеснафтопродукт", ПрАТ "Чорноморський паливний термінал" та ТОВ "Альбіон Коммодітіз".

За даними слідства, дружина Медведчука володіла частками у цих компаніях через низку офшорних структур. Загальна вартість заблокованих активів становить майже 740 млн грн.

"Арешт відповідного майна убезпечить його від перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь нашої держави", — йдеться у повідомленні.

У СБУ наголошують, що ці компанії мають стратегічно важливе значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря.

Фото: СБУ

Також у відомсті нагадали, що Оксана Марченко є фігуранткою у справі про фінансування російських окупаційних угруповань. Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

"Санкція статті передбачає покарання до восьми років тюрми. Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності", — додали у відомстві.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення закону щодо фінансування політичної партії "Опозиційна платформа — За життя". Кошти на підтримку партії могли вносити анонімні особи, що заборонено законом.

Раніше кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області відкрила дисциплінарну справу проти обвинуваченого в державній зраді адвоката та колишнього депутата від забороненої в Україні проросійської партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука. Сам Медведчук запевнив, що нібито не є проросійським чи українофобним та його безпідставно звинувачують у проросійській позиції та захисті інтересів РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2023 11:59