Фото: detector.media

Адвокатура Київщини порушила дисциплінарну справу проти Медведчука

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області відкрила дисциплінарну справу проти обвинуваченого в державній зраді адвоката та колишнього депутата від забороненої в Україні проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука.

Про це повідомила прес-служба руху "Чесно".

Зазначається, що Медведчук досі є в Єдиному реєстрі адвокатів України. Адвокати Роман Титикало та Ілля Костін подали скаргу з вимогою позбавити екс-депутата права займатися адвокатською діяльністю на українській території.

"За результатами розгляду скарги дисциплінарна палата дійшла висновку про наявність у діях адвоката Віктора Медведчука ознак дисциплінарного проступку, а відтак і про наявність підстав для порушення дисциплінарної справи відносно нього. Крім того, на стадії перевірки доводи скаржників щодо порушення адвокатом Медведчуком обраного стосовно нього запобіжного заходу спростовано не було", — йдеться у повідомленні.

У справі Віктора Медведчука його інтереси представляє адвокат Олексій Калінніков, який водночас є викладачем у Вищій школі адвокатури НААУ, яку, своєю чергою, багато років поспіль очолює соратниця Медведчука Лідія Ізовітова. Під час розгляду скарги сторона захисту зазначила, що обидва скаржники мають політичні погляди, протилежні поглядам колишнього представника ОПЗЖ. Ілля Костін є військовим ЗСУ, а Роман Титикало — депутатом Київської обласної ради від партії "Європейська солідарність". 

Сам Медведчук запевнив, що нібито не є проросійським чи українофобним та його безпідставно звинувачують у проросійській позиції та захисті інтересів РФ.

Нагадаємо, раніше підозрюваний у державній зраді екс-нардеп Віктор Медведчук в брехливій статті звинуватив президента України Володимира Зеленського у створенні "нацистської диктатури". Кум президента Росії вимагає створити для нього трибунал.

Також Медведчук створив новий "політичний рух" у Російській Федерації. У своєму проекті під назвою "Другая Украина" він об'єднав українофобів та фігурантів кримінальних проваджень, яких підозрюють у спробах повалення влади та держзраді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.05.2023 19:55