Фото: Генштаб

ЗСУ пробили російську оборону на кількох ділянках фронту, — британська розвідка

За останні 48 годин значні операції Збройних сил України відбувалися у кількох секторах східної та південної України. На деяких ділянках українська армія, ймовірно, досягла значного прогресу та пробила першу лінію російської оборони.

Про це у Twitter повідомила британська розвідка.

У відомстві відзначають, що результати Росії на полі бою наразі неоднозначні: деякі підрозділи, ймовірно, проводять надійні маневрові оборонні операції, але інші хаотично відступили на тлі збільшення повідомлень про втрати росіян, які відходять через власні мінні поля.

"На деяких ділянках українська армія, ймовірно, досягла значного прогресу та пробила першу лінію російської оборони. В інших — прогрес України був повільнішим. Російські ВПС були надзвичайно активними над південною Україною, де повітряний простір більш відкритий для Росії, ніж в інших частинах країни. Однак залишається незрозумілим, чи були тактичні авіаудари ефективними", — йдеться у зведенні.

Звіт британської розвідки 10 червня

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни, Сили оборони України ведуть контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Бійці ЗСУ продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях. 

Російський диктатор Володимир Путін заговорив мовою пропагандистських методичок. На його думку, контрнаступ Збройних сил України вже розпочався.

У населених пунктах тимчасово захопленої частини Херсонської області російські окупанти продовжують тероризувати українців. Рашисти дозволяють евакуацію із затоплених населених пунктів тільки людям з російськими паспортами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2023 09:55